jeudi 13 janvier 2022

Saksamaa kärsakate nimekiri

See nimekiri näitab Saksamaal esinevaid kärsakaid. Siia kuuluvad ülesugukonna Curculionoidea liigid. Nimekirjas on seega ka põldmardikad ja kooreüraskid, kes kuuluvad sugukonda Curculionidae, kuid keda nende välimuse ja eluviiside tõttu tavaliselt kärsakateks ei nimetata. Saksamaal on 1172 liiki (2021. aasta novembri seisuga), kuigi liikide arv võib olenevalt määratlusest veidi erineda. Mõne liigi liigi staatus on ebakindel või on need imporditud teistest riikidest ja ei ole siin kindlalt kinnistunud või on nende asutamine küsitav.

Curculionoidea süstemaatika osas puudub üksmeel. Siin kasutatav süsteem järgib "Palearctic Coleoptera Coleoptera Cooperative Catalog". Saksamaa kohaloleku staatus põhineb "Directory of Beetles Germany" veebisaidil, mis on samanimelise trükiväljaande elektrooniline jätk. Liikide järjestus võtab arvesse kõiki taksonoomilisi auastmeid, sealhulgas alamhõimu ja alamperekonda. Loetavuse huvides neid auastmeid loetelus siiski ei nimetata.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

ኔፓል የመድብለ ባህላ

 ኔፓል የመድብለ ባህላዊ፣ ቋንቋ ተናጋሪ እና ዓለማዊ መንግስት ተደርጋ ትቆጠራለች። ትንሽ ግዛት ብትሆንም፣ ከግዙፉ ጎረቤቶቿ ጋር ስትነፃፀር፣ ሀገሪቱ ሰፊና ልዩ ልዩ ግዛቶች አሏት፤ እነዚህም የተራራ እርጥበታማ ከሆነው የጫ...